مسئول سازمان جوانان و دانشجویان مجمع نیروهای خط امام گفت: علما باید نسبت به برگزاری مراسم مذهبی که با فحاشی و هتاکی برخی مداحان برگزار میشود، احساس نگرانی کنند و نسبت به آن هشدار دهند. به گزارش خط امام سعید اللهبداشتی، با اشاره به اینکه “در سالیان اخیر در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی […]
مسئول سازمان جوانان و دانشجویان مجمع نیروهای خط امام گفت: علما باید نسبت به برگزاری مراسم مذهبی که با فحاشی و هتاکی برخی مداحان برگزار میشود، احساس نگرانی کنند و نسبت به آن هشدار دهند.
به گزارش خط امام سعید اللهبداشتی، با اشاره به اینکه “در سالیان اخیر در حوزههای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی اختلاط رخ داده است”، خاطرنشان کرد: به دلیل این اختلاط، نخبگان، صاحبنظران و اندیشمندان به انزوا رفتهاند و افرادی که نااهل یا غیرمتخصص هستند به جای این نخبگان اظهارنظر میکنند.
این فعال سیاسی افزود: در گذشته جامعه مداحی و واعظان اهل بیت(ع) تعریف مشخصی داشتند و با عنوان “ذاکر اهل بیت” مورد خطاب قرار میگرفتند. در مراسم مذهبی شاهد بودیم که حوزههای مداحی و سخنوری با یکدیگر خلط نمیشد و در واقع مراسم مذهبی ترکیب از مداحی و سخنوری بود. امام خمینی(ره) هم به سخنوری روشنگرانه و هم به ذکر مصائب اهل بیت معتقد بود.
اللهبداشتی در ادامه با بیان اینکه “مداحان در حوزه اندیشه دینی تخصص ندارند”، اظهار کرد: مداحان ممکن است دغدغه دین داشته باشند اما چون صاحب اندیشه و نظر تخصصی در این رابطه نیستند، با اظهارنظرهای خود در این حوزه میتوانند ضربات سختی را بر پیکر دین وارد کنند. ما امروز شاهدیم مداحان حتی در مسائل کلان کشور هم اظهارنظر میکنند و با اینکه دین اسلام، دین اخلاق است اما شاهدیم که آنها در مراسم مذهبی ادبیاتی زشت و هتاکانه را به کار میگیرند.
وی ادامه داد: من مصادیقی سراغ دارم که جوانان با مشاهده هتاکیهای این مداحان دیگر در مراسم مذهبی و عزداریها شرکت نکردهاند. اکنون پرسش این است که چرا در محافلی که قرار است دین تبلیغ شود، منکر تبلیغ میشود؟ چگونه میخواهیم با برگزاری چنین محافلی جامعه را به سمت اخلاق و معنویت پیش ببریم؟
این عضو شورای مرکزی مجمع نیروهای خط امام در ادامه، تعداد محافلی را که به جای دین، منکر در آنها تبلیغ میشود، محدود دانست و تصریح کرد: علما باید همانقدر که نگران انتشار مطلبی برخلاف مصلاح اسلام هستند، نگران برگزاری چنین محافلی با حضور این قبیل مداحان نیز باشند.
اللهبداشتی همچنین خاطرنشان کرد: علاوه بر علما، نخبگان، اساتید دانشگاهی و منادیان فرهنگی کشور باید نسبت به این اقدامات حساس بوده و واکنش مناسبی از خود نشان دهند. اکنون علاوه بر اعتدالگرایی سیاسی به اعتدالگرایی در حوزه فرهنگی هم نیازمندیم.
وی در ادامه با بیان اینکه “برخی مداحان با مصونیت قضایی و سیاسی که دارند به مخدوش کردن جامعه مداحان اقدام میکنند”، اظهار کرد: مسئولان قضایی کشور نیز باید با این مداحان که به مسئولان کشور فحاشی و بیاحترامی میکنند برخورد کنند.
این فعال سیاسی در پایان با بیان اینکه “رسانه ملی باید مانع ترویج چنین مجالس و محالفی شود”، افزود: رسانه ملی نباید مجالسی را که در آنها عوامگرایی و بیاخلاقی صورت میگیرد پخش کند و به جای آن میتواند با بازخوانی آرای افرادی چون بهشتی، مطهری و شریعتی جوانان را به صورت عمیقتر با گفتمان عاشورا آشنا کند.
منبع:ایسنا