خط امام :بیش از 70 حزب و تشکل سیاسی و استانداران 31 استان کشور مهمان ضیافت افطاری عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در تالار این وزارتخانه بودند. نشستی که با هدف فراهم آمدن نشاط سیاسی بیشتر برگزار شد. «انجمن روزنامه نگاران مسلمان، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، انجمن اسلامی معلمان ایران، انجمن روزنامه نگاران زن ایران […]
خط امام :بیش از 70 حزب و تشکل سیاسی و استانداران 31 استان کشور مهمان ضیافت افطاری عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور در تالار این وزارتخانه بودند. نشستی که با هدف فراهم آمدن نشاط سیاسی بیشتر برگزار شد. «انجمن روزنامه نگاران مسلمان، انجمن اسلامی مدرسین دانشگاهها، انجمن اسلامی معلمان ایران، انجمن روزنامه نگاران زن ایران (رزا)، انجمن اسلامی جامعه پزشکی، انجمن اسلامی فارغالتحصیلان کانادا و امریکا، انجمن اسلامی فارغالتحصیلان دانشگاهها و سایر مراکز ژاپن، جامعه اسلامی دانشگاهیان ایران، جامعه اسلامی فرهنگیان، جامعه اسلامی کارمندان، جامعه اسلامی مهندسین، جامعه اسلامی ورزشکاران، جامعه زنان انقلاب اسلامی، جامعه زینب(س)، جامعه اسلامی انجمنهای اصناف و بازار، جامعه اسلامی حامیان کشاورزی ایران، جامعه جوانان متحد ایران اسلامی، جمعیت آبادگران جوان، جمعیت ادوار جنبشی دانشجویی کشور، جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی، جمعیت پیشرفت عدالت ایران اسلامی، جمعیت تولیدگرایان، جمعیت حمایت از حقوق بشر زنان، جمعیت رهپویان انقلاب اسلامی، جمعیت زنان جمهوری اسلامی ایران، جمعیت زنان مسلمان نواندیش، جمعیت فدائیان اسلام، جمعیت مستقل ایران اسلامی، جمعیت وفاداران انقلاب اسلامی، جمعیت اسلامی وکلای دادگستری، جمعیت حقوقدانان ایرانی مدافع حقوق بشر، جمعیت اسلامی حامیان مردم استان تهران»، از جمله انجمنها و جمعیتهایی بودند که در این نشست حضور داشتند. همچنین «حزب آزادی، حزب آیین مردم، حزب اراده ملت، حزب اسلامی ایران زمین، حزب اسلامی کار، حزب اعتدال و توسعه، حزب اعتماد ملی، حزب تمدن اسلامی، حزب توسعه و عدالت ایران اسلامی، حزب جوانان ایران اسلامی، حزب دفاع از ایثارگران قانون اساسی، حزب سبز، حزب عدالتطلبان ایران اسلامی، حزب فرزندان ایران اسلامی، حزب کارگزاران سازندگی ایران، حزب مؤتلفه اسلامی، حزب مردم سالاری، حزب مردم مسلمان ایران، حزب نواندیشان ایران اسلامی، حزب وحدت و همکاری ایران اسلامی، حزب همبستگی ایران اسلامی، حزب مردمی اصلاحات ایران اسلامی، خانه کارگر، خانه کشاورز، سازمان توسعه سازندگی ایران اسلامی استان تهران، سازمان عدالت و آزادی ایران اسلامی، کانون تربیت اسلامی، کانون جمعی از زندانیان سیاسی مسلمان دوران قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، کانون دانشجویان و دانش آموختگان بوشهر، کانون فارغالتحصیلان شبه قاره هند، کانون مهستان، کانون نمایندگان ادوار مجلس شورای اسلامی، کانون دانشگاهیان ایران اسلامی، مجمع جانبازان و ایثارگران انقلاب اسلامی، مجمع روحانیون مبارز، مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم، مجمع نیروهای خط امام(ره)، مجمع فرهنگیان، مجمع شاهد ایران اسلامی» نیز احزاب و تشکلهای دیگری بودند که در این نشست حضور به هم رساندند.
ضیافت افطار مشترک دبیران کل احزاب مجوزدار کشور و استانداران در وزارت کشور با اعلام مواضع این وزارتخانه در قبال احزاب و گردهمایی هایشان طعمی متفاوت و خوشایند یافت. «عبدالرضا رحمانی فضلی» شامگاه شنبه از آمادگی وزارت کشور برای تشکیل کمیته سهجانبه میان احزاب، مجلس و دولت خبر داد؛ پیشنهادی که از عزم جدی دولت برای تحقق توسعه سیاسی نشان دارد و هدف از آن کمک به قانونگذاری متناسب با الزامات فعالیتهای احزاب است.
این دومین بار بود که وزارت کشور عهده دار میزبانی احزاب سیاسی کشور میشد. نخستین بار در زمستان سال گذشته نمایندگان قریب به 60 حزب و تشکل سیاسی به دعوت رحمانی فضلی گردهم آمدند. پس از آن نیز رئیس جمهوری با برگزاری نشست و دعوت از نمایندگان احزاب و گروههای سیاسی اصلاحطلب و اصولگرای کشور به طور جداگانه مجموعاً چهار نشست با چهرههای سیاسی و حزبی کشور برگزار کرد.
با این حال آنچه ضیافت افطار شنبه شب وزارت کشور را از نشستهای گذشته متمایز میکرد، حضور دبیران کل احزاب در کنار استانداران بود که سبب شد آنها بتوانند مشکلات و موانع موجود بر سر راه فعالیتهای استانی خود را مطرح کنند و خواستار حمایت استانداران از این فعالیتها شوند. از میان 70 حزب و تشکل شرکتکننده دبیران کل، 14 تشکل اصلاحطلب و 14 تشکل اصولگرا و تعدادی از پیشکسوتان هر دو جریان دیدگاههای خود را مطرح کردند.
وزیر کشور در این جلسه به امکان تشکیل کمیته سهجانبه احزاب، مجلس و دولت در وزارت کشور اشاره کرد و گفت: «آمادگی داریم برای فعالیت قانون احزاب و تشکلهای سیاسی، کمیته سهجانبه تشکیل دهیم». کمیتهای که در صورت استقبال مجلس و احزاب از تشکیل آن میتواند به رفع برخی ایرادات وارد شده بر قانون احزاب مطرح در مجلس و کاربردی شدن بیشتر این قانون بینجامد.
باشگاه احزاب بجای خانه احزاب
از سرگیری فعالیت خانه احزاب به عنوان مهمترین تشکل صنفی احزاب کشور نیز از موضوعات دیگری بود که مطابق پیشبینی در این نشست مطرح شد زیرا این تشکل صنفی از اواخر دولت قبل فعالیتش به محاق رفت و بازگشایی آن یکی از مطالبات اصلی و اولیه تشکلهای سیاسی از دولت جدید بود. وزیر کشور در این باره با بیان این که وزارت کشور تأکید دارد فعالیت خانه احزاب باید جنبه صنفی داشته باشد، گفت: «در این خصوص مقرر شد گروهی موضوع را پیگیری و نتیجه را به ما اعلام کنند. آمادگی داریم اگر روش قبلی برای خانه احزاب به نتیجه نرسید، به دنبال تشکیلات جدیدی باشیم؛ تشکیلاتی که حتی میتواند نام آن باشگاه احزاب یا هر چیز دیگری باشد. همچنین آمادگی داریم اساسنامه جدید خانه احزاب را بنویسیم.» وزیر کشور در ادامه با تأکید بر اینکه «فعالیت احزاب و گروهها نباید منوط به انتخابات باشد»، خواستار فعالیت مؤثر احزاب در چارچوب قانون و اظهارنظر آنها در مسائل مختلف اجتماعی – اقتصادی شد. رحمانی فضلی با بیان اینکه اکنون در حال تدوین برنامه شش ساله هستیم، خاطرنشان کرد: احزاب باید فعالیت بیشتری در این خصوص انجام دهند بویژه اینکه به اظهارنظرهای تخصصی نیاز داریم تا اجماع بیشتری انجام پذیرد.
حمایت وزارت کشور از نشستهای مجوزدار
برهم خوردن مراسم مجوز دار احزاب از سوی برخی گروههای تندرو و افراطی از جمله مسائل دیگری بود که در این جلسه مطرح شد و وزیر کشور در این باره با تأکید بر اینکه همه مراسم و فعالیتهای مجاز و دارای مجوز در حوزه وزارت کشور و دانشگاهها را حمایت میکنیم، افزود: وزارت کشور با هر نوع اقدام در بر هم زدن مجالس قانونی و مجوزدار مخالفت کرده و برخورد مناسبی انجام داده است. وزارت کشور خود را موظف به تضمین امنیت همه مراسم و مناسبتهای دارای مجوز میداند.
رحمانی فضلی در پاسخ به اظهارات یکی از نمایندگان احزاب مبنی بر اینکه «برخی استانداران در حوزه تغییرات مدیریتی، محافظه کار هستند»، ضمن رد رویکرد محافظه کارانه در استانداریها گفت: 80 درصد تغییرات در حوزه مدیریتی استانداریها صورت گرفته است و430 فرماندار تغییر کردهاند. البته بنا به تغییر همه نیست و از افراد دارای صلاحیت و با تجربه در بخشهای دیگر استفاده شده است.» وزیر کشور همچنین در ادامه درباره جوسازی برخی چهرههای سیاسی علیه رقبایشان و استفاده از شعار مجعول «نه غزه و نه لبنان» به عنوان ابزاری برای تسویهحسابهای سیاسی موضع گرفت. وی درباره اظهارات نمایندگان یکی از احزاب درباره «شعار نه غزه و نه لبنان»، گفت: «هیچکدام از جریانهای درون حاکمیتی چنین شعاری را مطرح نکردند زیرا همه احزاب و گروههای درون حاکمیتی، در دفاع از مردم فلسطین یکپارچه هستند.»
وزیر کشور در حاشیه این نشست هم از معرفی معاون سیاسی این وزارتخانه در آینده نزدیک خبر داد. پیشتر سید کاظم میرولد سمت معاونت سیاسی این وزارتخانه را عهدهدار بوده است.
حمایت استانداران از فعالیت احزاب
ابتکار عمل وزارت کشور برای حضور احزاب و استانداران در یک جلسه مشترک یک نتیجه مطلوب داشت و آن آغاز فصل تازهای از تعامل میان آنها بود تا با ایجاد پیوند میان تشکلهای غیر دولتی استانداران به عنوان نمایندگان دولت در خارج از پایتخت زمینه نقشآفرینی بیشتر این نهادهای غیر دولتی فراهم شود. استانداران نیز در این نشست با بیان مواضع خود به اعلام حمایت از فعالیتهای حزبی پرداختند و همراهی خود با سیاستهای کلی دولت یازدهم در این زمینه را مورد تأکید قرار دادند. «سیدحسین هاشمی»، استاندار تهران با اشاره به اینکه استان تهران یکی از اصلیترین مراکز حضور و تمرکز دانشگاه های کشور است، به حمایت ضمنی از تشکلهای سیاسی دانشجویی پرداخت و گفت: «دانشگاهیان ما پویا هستند و مجوز هرگونه فعالیت سیاسی باید در چارچوب نظام و قانون به آنها داده شود. باید اجازه دهیم که دانشگاهیان خودشان تصمیم بگیرند و نباید از بیرون به آنها خط داده شود.»
«حمید سعادت»، استاندار آذربایجان غربی نیز با یادآوری اینکه دولت یازدهم در بخش فعالیت احزاب وارث برخی اشتباهات گذشتگان است، گفت: «احزاب باید زمینه اجرای قانون را فراهم کنند وگرنه جریانهای تند در اجرای قانون باعث ایجاد وقفه میشوند.»
«عبدالمحمد زاهدی»، استاندار کردستان نیز در سخنانی با بیان اینکه «حرکتهای تودهوار ما را به جایی نمیرساند» گفت: البته احزاب دارای شناسنامه هستند و پاسخگوی رفتار خود به اقشار عمومی و قانون خواهند بود. «جمشیدانصاری»، استاندار زنجان هم در این نشست به مقایسه حزب در ایران با جهان پرداخت و گفت: در جهان فعالیت احزاب تعطیل بردار نیست اما در ایران احزاب در آستانه انتخابات فعال میشوند. این در حالی است که باید احزاب به کمک دولت بیایند و مشکلات کشور را شناسایی و راه حل ارائه کنند.
احزاب ثبت نشده فعالیت نکنند
نشست احزاب و استانداران در وزارت کشور علاوه بر قول حمایت وزیر کشور از احزاب با هشدارهایی به احزاب ثبت نشده نیز همراه بود. حسینعلی امیری، سخنگوی وزارت کشور در حاشیه این نشست با تأکید بر اینکه فعالیت حزبی نیاز به مجوز قانونی دارد، گفت: بهتر است تشکلهایی که مجوز ندارند و هنوز ثبت نشدهاند اقدام به فعالیت حزبی نکنند.