خط امام : رییس جمهوری در آغاز سال تحصیلی 94 – 1393 در پیامی این پرسش را از دانش آموزان مطرح کرد که «عزیزانم ایران ما با مشکل جدی کمبود آب روبه رو است، هر کدام از ما چگونه می توانیم از آب های کشور بهتر نگهداری و استفاده کنیم؟ به گزارش خط امام ، […]
خط امام: رییس جمهوری در آغاز سال تحصیلی 94 – 1393 در پیامی این پرسش را از دانش آموزان مطرح کرد که «عزیزانم ایران ما با مشکل جدی کمبود آب روبه رو است، هر کدام از ما چگونه می توانیم از آب های کشور بهتر نگهداری و استفاده کنیم؟
به گزارش خط امام ، آیین آغاز سال تحصیلی 94 – 1393 صبح امروز (سه شنبه) در مدرسه دخترانه شاهد حضرت زینب (ص) با حضور معاون اول رییس جمهوری و وزیر آموزش و پرورش برگزار شد.
علی اصغر فانی وزیر آموزش و پرورش در این مراسم پیام حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی را به مناسبت آغاز سال تحصیلی 94-93 قرائت کرد.
رییس جمهوری در این پیام، آغاز ماه مهر و فصل مدرسه را به همه معلمان، مربیان و دانش آموزان عزیز صمیمانه تبریک گفت و تاکید کرد: مدرسه خانه امید دولت و مردم و آموزش و پرورش بنیادی ترین بخش توسعه کشور است. در شرایط کنونی کشور ما نیاز به مدرسه پویا و نوآور داریم و سازندگان اصلی این مدرسه معلمان، مربیان و دانش آموزان این سرزمین هستند.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در این پیام یادآور شد: راه رسیدن به این هدف از مدرسه و آموزش و پرورش ما می گذرد. استعداد و هوش فرزندان این زاد و بوم بالا است باید به کشف و پرورش آنها بیشتر و بهتر بپردازیم.
روحانی یادآور شد: توانمندی آموزش و پرورش در تربیت دانش آموزان نیز که قادر باشند در کنار تربیت ذهن و دانش اندوزی با جامعه و جهان پیرامون خود به درستی ارتباط برقرار کنند باید به آنان آموخت که جهان نو را خود بشناسند در آن زندگی کنند و در عین حال تعلق خاطر به دین، فرهنگ و سرزمین خود داشته باشند.
وی در این پیام با تاکید بر این که «مدرسه ما باید بتواند دانش آموزانی متفکر، پرسشگر، نقاد و اخلاقی تربیت کند، تصریح کرد: مدرسه مطلوب ما مدرسه خلاقیت، عقلانیت، گفت و گو و مدارا است.
رییس جمهوری در ادامه این پیام خاطرنشان کرد: شما معلمان، مربیان و دانش آموزان عزیز باید به ما کمک کنید تا به این مدرسه مطلوب نزدیک شویم مدرسه ای که پناهگاه همه شما و ما باشد می دانم که آموزش و پرورش ما تا رسیدن به این نقطه هنوز تنگناهای زیادی دارد.
روحانی در این پیام افزود: کمبودها و کاستی های اقتصادی و آموزشی معلمان و دانش آموزان عزیز ما را در دستیابی آسان به این هدف با مشکل روبه رو می کند. معلمان ما نیازمند زندگی عزتمندانه هستند تا همه ذهن و توان خود را صرف آموزش و تربیت کنند و دانش آموزان ما به احترام و توجه بیشتر نیاز دارند تا بتوانند قدرت انتخاب خود را بالاتر ببرند.
وی در ادامه این پیام یادآور شد: بسیار مایل بودم که امسال نیز می توانستم چون سال پیش هم پا و همراه معلمان، دانش آموزان و پدران و مادرانشان در نشاط و جنب و جوش روز اول ماه مهر شرکت می کردم و آهنگ دلنشین زنگ مهر و زندگی را از نزدیک در مدرسه می شنیدم اما ضرورت سفر به مجمع عمومی سازمان ملل متحد این توفیق را از من گرفت در آنجا هم در خدمت شما و نیازمند دعای همه شما هستم.
رییس شورای عالی انقلاب فرهنگی در پایان این پیام پرسش سال تحصیلی جدید را اینگونه مطرح کرد: برای این که سنت نیکوی سال های پیش زنده بماند از دانش آموزان عزیز می پرسم عزیزانم ایران ما با مشکل جدی کمبود آب روبه رو است هر کدام از ما چگونه از آب های ایران می توانیم بهتر نگهداری و استفاده کنیم
علی قره خانلویی
تاریخ : 9 - ژانویه - 2015
چکیده
با افزايش جمعيت و افزايش تقاضاي آب ، موضوع پايداري مصرف آب در نهايت در گرو تطبيق رفتار انسان با چرخه آب است ، جوامع انساني نيازمند آنند كه قابليت خود را در مديريت استفاده از آب ، چنان فراگير و منسجم توسعه دهند كه كيفيت و كميت آب مصرفي انسان اكوسيستم هاي تامين كننده اش حفظ شود .
آب به عنوان منشاء حيات و زير بناي رشد توسعه به رغم ارزش و اهميتش در بسيار موارد به طور بيهوده و ندانسته تلف مي شود و اين درحالي است كه رشد روز افزون جمعيت ، استفاده ي صحيح از منابع آب موجود را طلب مي كند ، چرا كه كمبود آب بزرگترين مانع توسعه است .
در این مقاله سعی بر آن داریم تا با روش های نگهداری از منابع آب در کشورمان آشنا شویم .
کلید واژه :
منابع آب – صرفه جویی در مصرف آب – راه های نگهداری از منابع آبی – پیشنهادات
مقدمه :
بحران كم آبی و تاثیر آن در جهان
حجم آب در كره زمین ثابت و در مداری بسته به طور دایم در حال گردش است. همچنین تنها ٣درصد از كل آب های كره زمین كه برای مصارف انسانی مانند كشاورزی و صنعت و شرب مناسب است شیرین می باشد از این مقدار نیز سه چهارم در یخ های قطبی و خارج از دسترس انسان است. بنابراین درصد بسیار كمی از آب دنیا برای ما قابل استفاده می باشد.
پیش بینی محققان دانشگاه كلرادو، حاكی است كه ذخائر آب شیرین جهان هر سال كاهش می یابد و تا ٢٥سال دیگر نیمی از جمعیت جهان با مشكل كمبود آب شیرین مواجه خواهند بود.
مطالعات نشان می دهد اكنون یك سوم جمعیت دنیا در نقاطی زندگی می كنند كه آب كافی ندارند.
در نواحی روستایی وضع به مراتب وخیم تر است. تنها ٢٩درصد مردم به منابع آب دسترسی دارند و تعداد كسانی كه از تاسیسات بهداشتی استفاده می كنند، حتی به ١٣درصد هم نمی رسد.
مجمع عمومی سازمان ملل متحد یادآور می شود، نیمی از مردم جهان سوم حتی برای نوشیدن به آب پاكیزه دسترسی ندارندو با وجود این كه سه چهارم بیماری های انسانی به دلیل فقدان آب سالم، می باشد، مع هذا ٧٥درصد مردم جهان سوم از داشتن آب بهداشتی محروم اند.
بر پایه تخمین های سازمان بهداشت جهانی، ٨٠ درصد بیماری هایی كه گریبان گیر انسان است، مستقیما با آب در ارتباط هستند.
اگر آب آشامیدنی سالم در اختیار همه انسان ها باشد، بی شك مرگ ومیر كودكان از بیماری های مختلف از جمله اسهال به نصف كاهش پیدا خواهد كرد