
خط امام : با شدت گرفتن حملات هوایی علیه مواضع داعش در سوریه ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا با بیان اینکه اقدامات علیه این گروه تروریستی زمانبر است تأکید کرد ادامه مقابله نیازمند پیاده کردن نیروی زمینی در سوریه است. ژنرال دمپسی به خبرنگاران گفت نیروهای زمینی برای مقابله با داعش لازم […]
خط امام : با شدت گرفتن حملات هوایی علیه مواضع داعش در سوریه ژنرال مارتین دمپسی رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا با بیان اینکه اقدامات علیه این گروه تروریستی زمانبر است تأکید کرد ادامه مقابله نیازمند پیاده کردن نیروی زمینی در سوریه است.
ژنرال دمپسی به خبرنگاران گفت نیروهای زمینی برای مقابله با داعش لازم است اما نباید نیروهای زمینی امریکا در این راستا وارد عمل شوند. ژنرال دمپسی ادامه داد: حملات هوایی به تنهایی باعث شکست این گروه تروریستی نمیشود و برای موفقیتآمیز بودن حملات علیه این گروه باید سربازانی آموزش دیده در زمین به مقابله با داعش بپردازند.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری شینهوا، ژنرال دمپسی افزود: حملات هوایی اخیر امریکا نشان داد که گروه داعش هیچ پناهگاه امنی در داخل سوریه ندارد. وی افزود: اقدامات ما منجر به ایجاد اختلال در امور لجستیکی، فرماندهی و تأسیسات زیربنایی داعش در سوریه شده است.
به گفته تحلیلگران دلیل اصلی ناموفق بودن این حملات در حذف سریع داعش آن است که امریکا میگوید قصد ندارد با هدف کشتن عناصر این گروه تروریستی دست به حمله بزند و صرفاً تأسیسات تحت کنترل داعش را بمباران میکند. همچنین امریکا اعلام کرده نمیخواهد از این طریق به بقای نظام اسد در سوریه کمک کند. جان کری وزیر امور خارجه امریکا گفت: جنگ امریکا با داعش با هدف کمک به بشار اسد برای ماندن در قدرت نیست.
همچنین چاک هیگل وزیر دفاع امریکا نیز در کنفرانسی خبری عنوان کرد شکست داعش به یک تعهد طولانی مدت از سوی امریکا و هم پیمانش در جبهههای زیادی نیاز دارد و این هدف فقط با حملات هوایی محقق نخواهد شد. هیگل افزود: ما اکنون در اول راه قرار داریم. با این اوصاف هنوز معلوم نیست کدام نیروی زمینی بخصوص در سوریه باید با نیروهای داعش به نبرد بپردازد، آن هم در حالی که غرب نیروی پیاده به منطقه نیاورده و کشورهای منطقه مانند عربستان و ترکیه و دیگران برای نبرد زمینی با داعش دچار تردید و حتی ترس هستند.
حملات هوایی امریکا با حمایت پنج کشور عربی علیه فرماندهی و ظرفیتهای لجستیکی داعش در هفته گذشته صورت گرفته و این اقدام کمک کرده تا تروریستهای داعش عقب نشینی کنند. همچنین پارلمان انگلیس نیز با ۵۲۴ رأی موافق در مقابل ۴۳ رأی مخالف به مشارکت در حملات هوایی علیه داعش رأی مثبت داد. انگلیس به منظور آمادگی برای عملیات بمبارانش علیه مواضع داعش 20 موشک «تاماهاوک» از امریکا خریداری کرد.
به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه دیلی میل، این موشکها هر یک به ارزش یک میلیون پوند از زیردریاییها شلیک میشوند و با برنامهریزی رایانهای میتوانند تغییر مسیر دهند. دانمارک هم گفته هفت جنگنده اف-16 برای حملات هوایی در عراق اختصاص داده، بلژیک هم شش جنگنده در اختیار نیروهای موسوم به ائتلاف ضد داعش گذاشته است. خالد بن احمد آل خلیفه، وزیر خارجه بحرین نیز اعلام کرد که کشورش با جنگندههای اف 16 در حملات هوایی علیه داعش مشارکت کرده است. حمله به مواضع داعش در اطراف کوبانی در تازهترین دور حملات هوایی علیه داعش که از سهشنبه گذشته آغاز شده مواضع این گروه تروریستی در اطراف شهر کوبانی در شمال سوریه هدف حملات هوایی قرار گرفت. این حملات در حالی انجام شده که نیروهای کرد سوریه تلاش میکنند تا از این شهر در برابر هجوم داعش دفاع کنند.
داعش در حال پیشروی به سوی کوبانی است و بنا بر گزارشها تنها ده دقیقه با خودرو تا این شهر فاصله دارد. سازمان ملل متحد اعلام کرده است از حدود یک هفته پیش و همزمان با پیشروی داعش ۱۴۰ هزار نفر از ساکنان منطقه کردنشین کوبانی از محل زندگیشان گریخته و به مرز ترکیه پناه بردهاند. بنا بر گزارشها نیروهای ترکیه اجازه ندادهاند کردهای ترکیه و سوریه که قصد پیوستن به نیروهای دفاعی شهر را دارند، از مرز عبور کنند.
از سوی دیگر، جنگندههای ائتلاف علیه داعش پس از آنکه تأسیسات نفتی را در شرق سوریه و همچنین مواضعی را در غرب عراق هدف قرار دادند، دست به حملاتی به پایگاههای نظامی زدند که داعش آنها را در حومه حسکه در شرق سوریه تحت تصرف خود درآورده است. همچنین جنگندههای ائتلاف دست به چهار حمله هوایی به مواضع داعش در شهر المیادین در دیرالزور زدند. گزارش دیگری حاکی است که جنگندههای تورنادوی انگلیس نیز برای اولین بار از پایگاه قبرس روانه آسمان عراق شدند.