خط امام : منابع آگاه عراقی اعلام کردند آیتالله سید علی سیستانی در نامهای که برای سفیر بحرین در عراق فرستاده است، مراتب اعتراض خود را نسبت به بازداشت شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین ابراز داشته و خواهان آزادی هرچه سریعتر وی شده است. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری ارم […]
خط امام : منابع آگاه عراقی اعلام کردند آیتالله سید علی سیستانی در نامهای که برای سفیر بحرین در عراق فرستاده است، مراتب اعتراض خود را نسبت به بازداشت شیخ علی سلمان دبیرکل جمعیت الوفاق بحرین ابراز داشته و خواهان آزادی هرچه سریعتر وی شده است. به گزارش ایسنا به نقل از شبکه خبری ارم نیوز، منابع آگاه در ائتلاف اتحاد ملی عراق اعلام کردند همام حمودی، معاون اول رئیس پارلمان عراق نامه اعتراضآمیز مرجع عالیقدر شیعیان را در عراق به سفیر بحرین رسانده است و وی وعده داده این پیام را به مقامات دولت خود ارائه کند.
به گزارش منابع مذکور، آیتالله سیستانی تأکید کرده بازداشت علی سلمان به نفع بحرین نیست و مقامات بحرینی باید هرچه سریعتر وی را آزاد کرده و از مردم بحرین عذرخواهی کنند. همچنین آیتالله بشیر نجفی، دیگر مرجع دینی نجف خواهان آزادی هرچه سریعتر علی سلمان شد. در بیانیه صادره از دفتر وی آمده است: ما بسیار از اخبار منتشر شده در خصوص حکمهای صادره مبنی بر اعدام برخی از فعالان سیاسی در بحرین و همچنین بازداشت علی سلمان نگران هستیم چرا که این اقدامات امنیت منطقه خلیج فارس را به خطر میاندازد.
کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل نیز خواستار آزادی سریع و بیقید و شرط شیخ علی سلمان دبیرکل وفاق ملی کشور بحرین و سایر افرادی که به گفته این نهاد «صرفاً به دلیل بیان عقاید و بهرهگیری از حقوق اساسی خود در رابطه با آزادی بیان و اجتماعات» به زندان محکوم شدهاند، شد.
به گزارش ایرنا، «لیز تروسل» سخنگوی دفتر کمیساریای حقوق بشر سازمان ملل در ژنو با صدور اطلاعیهای اعلام کرد احزاب مخالف در هر کشور از ستونهای مهم و اساسی یک نظام دموکراتیک به شمار میروند و بازداشت افرادی مثل شیخ سلمان خطر شدت گرفتن مقاومتها و اعتراض های سیاسی دربحرین را به دنبال خواهد داشت زیرا گفتوگوهای سازنده صلحآمیز تنها راه خروج بحرین از بحران جاری است. همچنین شیخ نعیم قاسم، معاون دبیرکل حزبالله لبنان در میان جمعی از احزاب و گروههای لبنانی که برای همبستگی با ملت بحرین و شیخ علی سلمان، دبیرکل جمعیت الوفاق، بزرگترین گروه شیعه مخالف دولت بحرین تجمع کرده بودند، اعلام کرد: اتهامات نسبت داده شده به شیخ علی سلمان به 10 اتهام میرسد که تمامی این اتهامات بیپایه و اساس است و بیشتر آنها نشاندهنده ضعف نظام حاکم است و باید به مقامات بحرین بگوییم اگر شما فکر میکنید با زندانی کردن شیخ علی سلمان به آسایش میرسید در رؤیا به سر میبرید. جمعیت الوفاق هم در نخستین واکنش خود نسبت به تصمیم دادستانی کل بحرین مبنی بر بازداشت هفت روزه علی سلمان، دبیرکل این جمعیت جهت انجام بازجوییها تأکید کرد: این تصمیمی خطرناک است که هدف آن تشدید و بدتر کردن اوضاع سیاسی و امنیتی در بحرین است.
درخواست رفع اتهام از 3 فعال زن بحرینی
جمعی از کارشناسان سازمان ملل در بیانیهای از دولت بحرین خواستند تا از سه زن بحرینی که در زمینه حقوق بشر و آزادی بیان فعالیت دارند، رفع اتهام کند.
به گزارش ایسنا به نقل از روزنامه فرامنطقهای القدس العربی، این درخواست کارشناسان سازمان ملل پس از آن مطرح شد که مقامات بحرینی با صدور حکمی غیابی مریم الخواجه، عضو مرکز حقوق بشر بحرین را به اتهام حمله به پلیس امنیتی فرودگاه و زینب الخواجه، خواهر وی را که در زمینه حقوق زن و رسانههای اجتماعی بحرین فعالیت دارد به اتهام پاره کردن عکس پادشاه بحرین، علاوه بر سه سال حبس به پرداخت سه هزار دینار بحرین محکوم کردند.
از دیگر فعالان حقوق بشر، غده جمشیر، رئیس کمیته متشکل از زنان بحرینی و مدافع حقوق بشر است که در سپتامبر گذشته به اتهام نوشتن مطالب انتقادی پیرامون فساد در مدیریت بیمارستانی محلی روی سایت توییتر به زندان فرستاده شد که تاکنون کارشناسان سازمان ملل بارها خواهان آزادی آنها شدهاند. این سه زن بحرینی فعال حقوق بشر به دلیل انتقاد از مقامات دولتی بحرین بازداشت شدهاند.