خط امام : جمعی از نمایندگان مجلس به نگاه سیاسی برخی همکاران خود نسبت به مقوله فساد انتقاد کردند. آنها سکوت معنادار برخی از نمایندگان مجلس و رسانههای همسو با آنها در مواجهه با پرونده بابک زنجانی در طول دو سال گذشته و استقبال از دفاعیات این متهم میلیاردی را قابل تأمل دانستند. اگرچه از […]
خط امام : جمعی از نمایندگان مجلس به نگاه سیاسی برخی همکاران خود نسبت به مقوله فساد انتقاد کردند. آنها سکوت معنادار برخی از نمایندگان مجلس و رسانههای همسو با آنها در مواجهه با پرونده بابک زنجانی در طول دو سال گذشته و استقبال از دفاعیات این متهم میلیاردی را قابل تأمل دانستند.
اگرچه از زمان بازداشت میلیاردر نفتی شمار کمی از نمایندگان مجلس و بخصوص اعضای کمیسیون انرژی پیگیر این پرونده پیچیده و سنگین بودند، اما برخی مجلسیها که در موارد مشابه و درباره برخی پروندههای دیگر فساد تحرک زیادی داشتند، در برابر این پرونده تاریخی سکوت اختیار کردند یا آن گونه که انتظار میرفت، موضع نگرفتند. مثلاً همان نمایندگانی که در آستانه برگزاری دادگاه مهدی هاشمی مدام با رسانههای همسو گفتوگو و در مجلس نطق میکردند و تذکر میدادند که دستگاه قضایی تحت تأثیر فشارها قرار نگیرد و دادگاه علنی باشد، مواجهه بسیار متفاوتی با پرونده بابک زنجانی داشتند.
این جریان و برخی رسانههای همسو با آن که حتی از شروع دادگاه زنجانی هم برخلاف سایر رسانههای مستقل و اصلاحطلب استقبال شایانی نداشتند، روز گذشته از دفاعیات این متهم ذوقزده شدند.
به عنوان نمونه، یکی از روزنامهها تیتر و عکس یک خود را به دادگاه زنجانی اختصاص داد. نکته قابل تأمل اینکه همین روزنامه خبر آغاز دادگاه این متهم که افکار عمومی بیصبرانه منتظر آن بودند را واجد این درجه از اهمیت ندانسته بود و تنها به اشارهای در حد اختصاص یکی از تیترهای گوشه صفحه اول خود در روز 12 مهر بسنده کرده بود.
روزنامه یادشده که مدیرمسئول آن از نمایندگان مجلس و حامیان دولت قبل است، دیروز اما ادعای بابک زنجانی علیه وزیر نفت فعلی را واجد اهمیت دانسته است. آن سکوت گذشته و این برجستهسازی دفاعیات متهم برای برخی از نمایندگان مجلس محل سؤال و ابهام شده است.
سادات ابراهیمی: شروع مفسده نفتی در دولت قبل بود
سیدمحمد سادات ابراهیمی در همین باره به «ایران» گفت: بعد از بازداشت زنجانی برخی جریانهای سیاسی که به تندروی و حمایت از دولت گذشته شهره هستند، اظهار نظر صریح و شفافی دراین باره نداشتند. به گفته نماینده شوشتر و گتوند، طبیعی هم بود که این طیف از حامیان دولت قبل در پی بازداشت بابک زنجانی به کما بروند چون بر همگان آشکار بود که شروع این مفسده در دولت قبل بوده است.
این عضو فراکسیون روحانیت مجلس افزود: از طرفی معلوم است که چنین اختلاسهایی نمیتواند محدود به یک نفر باشد بلکه باندی با حمایتهای پشت پرده این حجم از تخلفات را مدیریت و هدایت میکرده است. به گفته وی، تندروها حرفی برای گفتن نداشتند و لذا سکوت کردند و حالا به بهانه ادعای این متهم، تلاش دارند لکه ننگی که بر جبین اختلاس کنندگان است را کمرنگ جلوه دهند و اذهان عمومی را به سوی دیگری منحرف کنند.
دواتگری: برخی نگران برملا شدن نقش همقطاران خود هستند
مهدی دواتگری، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هم سیاسی کردن پروندههای قضایی و بخصوص پروندههای مفاسد اقتصادی را اشکالی بزرگ دانست و به «ایران» گفت: معمولاً افراد و اشخاصی که نگران روند رسیدگی به پرونده هستند، سعی دارند آن را سیاسی و مسیر دادرسی را به نوعی منحرف کنند.
نماینده مراغه افزود: در این پرونده هر اتهامی که متوجه هر کسی هست، باید رسیدگی شود در غیر این صورت یک شائبه بزرگ همراه این پرونده باقی خواهند ماند. به هر حال بابک زنجانی معلول است و نه علت، او به تنهایی نمیتواند چنین حجمی از تخلفات را انجام داده باشد.
این نماینده مجلس ادامه داد: فضاسازیهای سیاسی انگیزههای مختلفی دارد؛ برخی افراد نگران روند رسیدگی هستند و از برملا شدن نقش و دخالت همقطاران خود ترس دارند لذا با تبلیغات رسانهای، سعی میکنند مسیر پرونده را منحرف کنند. برخی هم دنبال بهرهبرداریهای سیاسی هستند و ممکن است شماری هم اصلاً از جزئیات پرونده اطلاعی نداشته باشند. بر همین اساس فکر میکنم هیأت رئیسه مجلس در جلسه غیرعلنی غیررسمی با دعوت از مقامات قضایی، گزارشی از روند پرونده را به نمایندگان بدهند.
پیرمؤذن: میخواهند جای شاکی و متشاکی را عوض کنند
کمالالدین پیرمؤذن، نماینده اردبیل هم در گفتوگو با «ایران» با بیان اینکه بابک زنجانی بزرگترین مفسد تاریخ ایران زمین است و برخورد قاطعانه با او عبرتی است برای همگان، گفت: این بازیگر قهار کارگردانان عدیدهای دارد که بیشترشان از حامیان دولت قبل هستند. اینها ظاهراً تلاش میکنند جای شاکی و متشاکی را عوض کنند، همچنان که در موضوع شکایت محمود احمدینژاد از آقای جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری چنین اتفاق افتاد. این عضو کمیسیون صنایع افزود: گویی اظهارات بابک زنجانی به مذاق آنها خوش آمده، چون بخشی از سخنانش علیه دولت فعلی بوده است. البته جامعه این قبیل رفتارها را برنمیتابد. آقای بذرپاش که عضو هیأت رئیسه مجلس هست، به جای بزرگنمایی اظهارات کذب این متهم، بهتر است همراه با ملت طالب قاطعیت قوه قضائیه در محاکمه وی باشد. پیرمؤذن ادامه داد: حرکت روزنامه ایشان نشان میدهد دامگستریها و کملطفیهای این طیف با دولت پایانی ندارد تا جایی که از یک متهم هم برای رسیدن به اهداف سیاسی خود استفاده میکنند.
حسینی: ضربه به دولت با استناد به ادعاهای زنجانی
سیدهادی حسینی، دیگر نمایندهای است که تأکید دارد ادعاها تا وقتی که ثابت نشود، نمیتواند محل توجه باشد بخصوص که این ادعاها از سوی متهمی همچون بابک زنجانی مطرح شده باشد. به گفته نماینده قائمشهر، گویی برخی جریانها به هر بهانهای تلاش دارند مردم را نسبت به مسئولان این دولت بدبین کنند.
وی افزود: یک وقتی مثلاً درباره آقای رحیمی معاون اول رئیس جمهوری سابق صحبت میشود که فرآیند قانونی و محکومیت وی طی شده است، اینجا اشکالی ندارد اما اینکه با استناد به حرفهای یک متهم بیاییم وزیر دولت را زیر سؤال ببریم، کار منطقی و درستی نیست. حسینی تأکید کرد: برجسته کردن دفاعیات یک متهم از سوی برخی قابل تأمل است بخصوص که پیش از این خیلی واکنشی نسبت به این پرونده نشان نمیدادند. این نشان میدهد که این رفتار کاملاً سیاسی و به قصد ضربه زدن به دولت حتی با استفاده از ادعاهای یک متهم است.
مددی: برخی میترسند دوستانشان گرفتار شوند
محمدعلی مددی، عضو کمیسیون اقتصادی هم معتقد است که برخی عصا به دست راه میروند تا دوستان خودشان گرفتار نشوند. به گفته نماینده میانه، بابک زنجانی ارتباطات گستردهای با برخی مدیران و مسئولان داشته و آنها که تا حالا سکوت پیشه کرده بودند، چه بسا نگران آشکارا شدن برخی ارتباطات بودهاند. این نماینده مجلس به «ایران» گفت: این متهم گفته است اگر از زندان آزاد شود، بعد از 3 ماه دوباره ثروتش را جمع میکند؛ این نشان از آن دارد که حتماً حامیان قوی دارد که میتواند روی کمکشان حساب کند.
امین نجفی
تاریخ : 5 - نوامبر - 2015
با سلام زمانی که آقای کرباسچی را علم کرده بوده اند و چه اتهاماتی به بقیه زدند حالا ترس و سکوت می کنند . گهی زین به پشت و گهی پشت به زین .