خط امام : تشریح مواضع منطقه ای و بین المللی ایران در نشست داووس به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، گفته های «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه چهل و هفتمین نشست مجمع جهانی اقتصاد که دیروز چهارشنبه 29 دی ماه در داووس سوئیس برگزار شد، در روزنامه های مورد توجه […]
خط امام : تشریح مواضع منطقه ای و بین المللی ایران در نشست داووس
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، گفته های «محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه چهل و هفتمین نشست مجمع جهانی اقتصاد که دیروز چهارشنبه 29 دی ماه در داووس سوئیس برگزار شد، در روزنامه های مورد توجه و تحلیل قرار گرفت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی خط امام ، روزنامه «اعتماد» زیر عنوان «دیپلماسی منطقه ای – برجامی ظریف در داووس» نشست داووس را بهانه ای برای رایزنی های سیاسی میان سران کشورها دانست و چنین نگاشت: نخستین سفر فرامرزی در سال ٢٠١٧ میلادی، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان روز چهارشنبه خود را در سوییس گذراند. شرکت در چهل و هفتمین نشست مجمع جهانی اقتصاد و سخنرانی در آن بهانهای شد تا محمدجواد ظریف در حاشیه این اجلاس دیدارهای دوجانبهای انجام دهد و همچنین آخرین مواضع ایران در مسائل منطقهای، چند و چون اجرای توافق هستهای و نگاه به ریاستجمهوری دونالد ترامپ را مطرح کند. در حالی که سوژه چهل و هفتمین نشست مجمع جهانی اقتصاد «رهبری پاسخگو و مسوولیتپذیر» در جهان امروز است، یکی از برنامههای ظریف در داووس شرکت در میزگردی درباره آینده سوریه است. داووس همواره بهانهای برای تازه کردن دیدارها و رایزنیهای سیاسی بوده است و اینبار نیز همزمانی این نشست با مراسم تحلیف و جابهجایی قدرت در امریکا بر حساسیت این رایزنیهای دو و چندجانبه افزوده است.
اعتماد ادامه داد: این دور از سفرهای خارجی ظریف تنها به داووس ختم نخواهد شد و وی پس از حضور در این نشست راهی کوالالامپور، پایتخت مالزی خواهد شد تا در نشست فوقالعاده وزرای خارجه سازمان همکاری اسلامی درباره مسلمانان میانمار شرکت کند. محمدجواد ظریف پس از ورود به داووس زنجیرهای از دیدارهای دوجانبه را آغاز کرد که نخستین آنها رایزنی با وزیر امور خارجه فنلاند بود. روابط دوجانبه، مسائل منطقهای و بینالمللی در زمره بحثهای دو وزیر بود. پس از این دیدار نیز، رییس دستگاه دیپلماسی کشورمان با همتای خود از کشور میزبان گفتوگوی کوتاهی داشت. مهمترین رایزنی روز گذشته اما دیدار با فدریکا موگرینی، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود. این دیدار در بازه زمانی صورت گرفت که جهان خود را برای ریاستجمهوری ترامپ آماده میکند و توافق هستهای ایران با ١+٥ یکی از اصلیترین دغدغههای مشترک میان تهران و اروپا در روزهای ریاستجمهوری ترامپ خواهد بود.
روزنامه «ابتکار» در گزارش خود به سخنان ظریف مبنی بر «درهای باز اقتصاد به روی آمریکا» اشاره و به نقل از وی عنوان کرد: ماهیت محیط جهانی تغییر کرده است؛ نه تنها شرکتها و طرفهای حاضر در داووس موثر هستند، بلکه بازیگران غیردولتی نیز تاثیرات بسزایی خواهند داشت. ما نمیتوانیم امنیت داشته باشیم، مادامی که بقیه دچار ناامنی هستند. وی همچنین ادامه داد که ما مشتاق به توسعه روابط با اتحادیه اروپا، غرب آسیا، ژاپن، کره جنوبی هستیم و با چین شراکت چند جانبه داریم. با این حال اگرچه اختلافات سیاسی با آمریکا پابرجاست اما درهای ایران حتی در زمینه روابط اقتصادی با آمریکا گشوده است.
«دیپلماسی داغ ظریف در دامنه آلپ» عنوان «قانون» برای گزارش حضور ظریف در نشست داووس بود. در این گزارش می خوانیم: وزیر خارجه ایران همچنین با اشاره به تلاشهای سازمان ملل متحد در حل بحران سوریه، تاکید کرد که نشست آستانه مغایر و جایگزین تلاش سایر نهادهای بینالمللی در حل بحران سوریه نیست. همه طرفها بایستی تلاش کنند تا زمینهساز آیندهای موفق برای سوریه باشند. وزیر خارجه ایران همچنین در پاسخ به سوالی در مورد ارزیابیاش از دونالد ترامپ، رییسجمهور منتخب آمریکا و رویکرد دولتش در قبال ایران، گفت که بایستی منتظر بمانیم و بعد قضاوت کنیم.
روزنامه «تجارت» اما سخنان وزیر امور خارجه در این نشست را به یک «هشدار» تعبیر کرد. در این گزارش آمده است: محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران در نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، در ارتباط با مسایل منطقهای و جهانی از جمله در مورد مخاطرات ناشی از افراطگرایی و تروریسم، اهمیت اجلاس آستانه و ضرورت حل بحران سوریه از راه گفتوگو و نیز دولت جدید ترامپ سخن گفت.
تجارت به نقل از ظریف افزود: سیاست خارجی ایران فارغ از نتیجه انتخابات در عرصه بینالمللی شاهد استمرار و پیوستگی خواهد بود. ایران به دلیل جایگاه ژئوپلیتیکش در منطقه خواهان ثبات و آرامش در منطقه است و اینیکی از شاخصههای سیاست خارجی ما است که ادامه پیدا خواهد کرد. …ایران با اراده قوی مردمش توانست در مقابل این تحریمها ایستادگی کند.
«امکان همکاری ایران و عربستان در منطقه» محور برگزیده روزنامه «تعادل» از میان گفته های ظریف در نشست داووس بود. به گزارش تعادل، وی در پاسخ به پرسشی از روابط آینده ایران و عربستان گفت: من دلیلی نمیبینم که ایران و عربستان رابطهای خصمانه با یکدیگر داشته باشند. ما میتوانیم در زمینههای مختلف بینالمللی از جمله حل بحران سوریه، یمن و بحرین باهم همکاری کنیم.